Kategória:
Életmód, egészség, Fogyókúra

Cikk írója:
Kövérne Gurzó Julianna


Komjáthy Ági

1971-ben az Anna-bál szépévé választották

 

Komjáthy Ági
Martin Gábor felvétele
Martin Gábor felvétele
Született 1953. március 14. (69 éves)
Budapest
Állampolgársága magyar
Foglalkozása modell
Iskolái Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem (–1976)
 

Komjáthy Ági született Komjáthy Ágnes (Budapest, 1953. március 14.) magyar modell. Sokáig csak „Skála Ágiként” említették.

 

Élete

 
Az "Év manekenje" verseny 1977-es eredményhirdetése. Középen Komjáthy Ági Martin Gábor felvétele

1971-ben az Anna-bál szépévé választották. Érettségi után édesanyja nevezte be az Anna-bálra, ahová ő fiatalon nem jutott, így lánya váltotta valóra az ő egykori álmát.

1976-ban Skála névvel megnyílt a főváros első szövetkezeti nagyáruháza és háziasszonyt, hostesst kerestek az új áruház népszerűsítéséhez. A választás Komjáthy Ágnesre esett.

A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett. Frissen diplomázott közgazdászként eredetileg vevőszolgálatosnak jelentkezett a Skálához, de a próbafotói annyira jól sikerültek, hogy a Skála áruház reklámarcaként szerették volna foglalkoztatni. Olyan hétköznapi, bájos lány után kutattak, akivel a vásárlók szívesen azonosulnának. Ezt azonban visszautasította, így a marketingosztályon ajánlottak fel neki pozíciót. Mivel modellként továbbra is szerették volna foglalkoztatni, a felajánlást végül elvállalta.

Közel hét évig maradt reklámarca és háziasszonya az áruháznak.

Sokáig csak „Skála Ágiként”, illetve, a mai napig is az egyik legbájosabb reklámarcként emlegetik.

Az Ez a Divat szerkesztőség munkatársa és manökenjeként az olvasók 1977. évi szavazatai alapján a Ki lesz az év manökenje verseny első helyezettje lett.

Jelen volt azon az eseményen is, amikor véglegesen elbontották a Budai Skála áruház épületét, hogy helyette egy modern bevásárlóközpontot építsenek. Komjáthy Ágnes felidézte itt, az 1976. április 2-i kezdetet, amikor az egykori BEAC-sportpálya helyén megnyitotta kapuit a főváros első szövetkezeti áruháza. Demján Sándor, a cég első igazgatója a bécsi Staffa mintájára alakította ki az ország akkori legnagyobb, 20 500 négyzetméteres áruházát. Sok divatfotó jelent meg róla az Ez a Divat divatlapban is és egyéb újságokban, de a mai napig a Skála reklámarcaként ismerik.[1]

Férjezett, házasságából két gyermek született, egy fiú, és egy lánygyermek.

Forrás: Wikipédia